Bitlis
+19°C

Yük.: +19°

Düş.: +

Pe, 26.05.2016

K1 Belgesi

 Belirli bir zaman tarifesine göre ve/veya belirli bir zaman taifesine uymaksızın eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.

 
K1 yetki belgesi için başvuran gerçek kişilerin, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 1 adet özmal birim taşıta sahip olması,  özmal çekici cinsi taşıtlarının katar ağırlıkları ile özmal kamyon ve özmal kamyonet cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları toplamının  30 tondan az olmaması şarttır. 

K1 yetki belgesi için başvuran kooperatifler dahil tüzel kişilerin, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus en az 3 adet özmal birim taşıta sahip olması,  özmal çekici cinsi taşıtlarının katar ağırlıkları ile özmal kamyon ve özmal kamyonet cinsi taşıtlarının azami yüklü ağırlıkları toplamının  110 tondan az olmaması şarttır.
 
Asgari kapasitenin hesaplanmasında tonaj değerleri belirlenirken sadece motorlu taşıtlar dikkate alınır. Çekici cinsi taşıtlardan katar ağırlığı 40 tondan fazla olanların katar ağırlıkları 40 ton, kamyon cinsi taşıtlardan azami yüklü ağırlığı 32 tondan fazla olanların azami yüklü ağırlıkları 32 ton kabul edilir.
 
Ticari amaçla ; İl sınırları dahilinde yapılan eşya taşımaları ile belediye sınırları ile mücavir alanı içinde yapılan şehir içi eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için  yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %90 olarak belirlenmiştir.
 
  • K1 Yetki Belgesi Ücreti: 20.452. TL.
  • Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %90 indirimli K1 Yetki Belgesi Ücreti2045. TL.
  • Taşıt Kartı Ücreti: 95.TL.  Araç başına taşıt kartı ücreti ödenir.
 
Önemli Not: Bankaya yatırılması gereken belge ve taşıt kartı ücretleri için Odamızdan ödeme numarası alınması gerekmektedir. Odamızdan ödeme numarası alınmadan yapılan ödemeler geçersiz olacaktır. Bu nedenle belge almak isteyenlerin Bankaya herhangi bir ücret yatırmadan önce Odamıza başvurmaları gerekmektedir.